this is me! ! !

this is me! ! !
no matter what other people say about us,do not easily give up,try to be the best among the best,life must go on,we must be strong and always adhere to the motto of our lives,GO IFFAH SYAHIRAH ! ! !

Friday, 31 May 2013

Menangis Lagi

Iffah Syahirah binti Moahamd Nazli 

Lame jugak tak update. Biase lah estate management students memang busy gile kalah budak architechture. Sem 2 ni banyak gila report nak kene hanta. last minite report pon ade. Dr Rosli bagi seminggu je nak submit spss. 

Tak kisah lah. Itu memang lumrah students. Lepas submit semuanya, memag lega gila. tapi ade sesuatu yang membantut kan kegembiraan aku. 

Aku paling benci kne marah. kalau kene marah mesti nak melilih je air mata ni. walau pon mahal crytal mata ni. tapi mahal lagi maruah aku yang telah kau calar kan wahai Zules

pape pon thanks sebab malu kan aku depan org ramai. aku terima walau pon terpaksa membazir air mata. harap kau tak tolak markah exam aku. tapi suka hati lah. aku tak pernah benci kau. tapi kali ni hati telah tawar. hilang hormat ku kepada mu.. aku mintak maaf. walau kau tak kesah sbb kau lecturer. dan aku bukan lah student kesayangan kau seperti yang laen. dan xpandai pon macam yan laen. aku terima. 

p/s : aku tak de niat nak publish bende ni sebab nak tunjuk kebencian. tp aku mmg pantang dimalukan. patot lah tak dpt2 Dr.

aku mintak maaf.

HATERS GONNA HATE

  • LEMBUT KAN HATI HAMBA MU INI YA ALLAH
  • AKU TIDAK MUDAH MEMAAFKAN 
  • TIDAK NIAT UNTUK MEMBENCI
  • BERI AKU PELUANG
  • HALAH KAN SEGALA ILMU
  • DOAKAN KEJAYAAN AKU 

Tuesday, 2 April 2013

Air mata peneman. Stop blaming others for choices YOU made.

Assalamualaikum, not too much, Iffah Syahirah binti Mohamad Nazli sedih hari ini = 2 February 2013


“Don't cry because it's over, smile because it happened.” 
― Dr. Seuss

“You cannot protect yourself from sadness without protecting yourself from happiness.” 
― Jonathan Safran Foer

“Tears are words that need to be written.” 
― Paulo Coelho

“The longer and more carefully we look at a funny story, the sadder it becomes.” 
― Nikolai Gogol


Don't waste your time on revenge. Those who hurt you will eventually face their own karma.

aku sedih sedih sedih sedih sedih sangat hari ni, mampu menangis di tikar sejadah.
Aku sayang semua. Ya Allah, tunjuk kan aku the right way. Buka kan pintu hati orang di sekeliling aku untuk menerima segala kekurangan aku. Aku lemah. Tewas dengan air mata kerana sahabat.

The friend who can be silent with us in a moment of despair or confusion, who can stay with us in an hour of grief and bereavement, who can tolerate not knowing... not healing, not curing... that is a friend who cares.


saya sayang semua ! Jangan benci saya :'(

Monday, 1 April 2013

Saya dapat abang ipar #part1

nama saya Iffah Syahirah


seperti yang dijanjikan dalam entri sebelum ini, kisah terbina nya sebuah 'masjid' awwww ! saya dah ade abang ipar ! (tak batak pon)

aku fikir mak abah nak buat majlis biase biase je, sebab aku fikir nak bertunang je punnn, biasa lah kalau nak bertunang biar lah ala kadar je, rupa rupa nya nak nikah sekali , di atas permintaan bapa abg ipar aku. Whatttt ? Kenduri besar kot, tapi takde lah besa sangat, biase2 juga, mungkin sebab ade dua agenda dalam satu majlis so nampak majlis tu besar lah kot kan.


Siapa yang jadi kuli batak ? 

Well , dah boleh agak lah siapa kan ? Sudah pasti lah satu satu nya adik perempuan pengantin perempuan iaitu saya. Ditambah pula aku tengah cuti sem masa tu. Memang aku lah yang jadi bidan terjun untuk semua nya. 
1) Jadi driver pergi beli barang - walaupun aku takde lesen
2) Jadi tukang gubah hantaran - pon boleh
3) Jadi tukang jemput orang ramai
4) Jadi penghias bilik pengantin <- seriously ?
5) Mengemas rumah setiap hari <- selagi tak kenduri semua mak aku tengok tak kemas, so aku kene kemas
6) Deal dengan supplier <- makanan sikit
7) Jadi operator as telefon rumah aku hari2 berdering sejak mereka tahu kakak aku nak nikah

Bukan tu je, banyak lagi lah jugak kot, kot lah, tapi aku seronok buat semua tu, sebab aku happy dapat abang ipar ! yayyyy me :) 
Part paling tak boleh blah aku hias bilik pengantin, dengan langsir bagai semua tu, dah berapa kali pasang tak sesuai, berapa kali aku panjat2 tangga. Akhir nya semua orang tak suka. K foineeeeee ! bukak semua balik.

nama saya Iffah Syahirah

9 February 2013

Tibalah hari yang dinanti, malam tu rumah dah penuh dah, last preparation, dengan kawan kakak dari PD 3 kereta, ( seronok kot ramai membe2 datang ) Aku pulak sempat pergi launching #sincerelybyusshawls hari sebelum tu. Well , the only sis nak kahwen, kene lah glemer, kot2 lepas ni aku pulak kan.

Bangun je pagi tu lepas solat subuh mak aku suruh sapu sampah and vacuum , SEE ! tak habis habis lagi mak suruh aku mengemas. Lepas menyapu + touch up2 skit decoration rumah, kakak aku jerit suruh mandi. What ? Aku pun pergi mandi. Die suruh amik baju nikah die. Hai kakak, hari ni nak nikah hari ni baru nak amik, kenapa tak amik lusa je ? Lepas amik baju die , pergi beli breakfast tuk her friends. Her friends stay dekat chalet membe mak.

Sampai je rumah, si bob buat surprise !!! Die ckp xnak dtg sbb ade test kat uitm. Bestfriend tak kan buat macam tu. Iloveyou gemok haha. Bob datang awal kot. Die tolong angkat2 barang + masak. Semua makcik pkcik aku ingt die bf aku. kbai.

10:30 , bacaan tahlil bermula, 


Muka excited kakak ku, Pn. 'Iffah Syazwani semasa tahlil


Adik perempuan dan adik bongsu pengantin perempuan selepas tahlil. Me wearing #sincerelybyusshawls !

Lepas je tahlil, make up session bermula. Semua orang bersiap tuk majlis seterus nya pada pukul 2 iaitu majlis bertunang dan bernikah.


Ketibaaan rombongan dari pihak lelaki

 snap sementara menunggu pengantin lelaki 



 Dari kiri : ayah pengantin lelaki, pakcik aku ( speaker ) , abah ! 

 Tanpa wali kakak tidak dihijab kabul kan, inilah wali ku juga suatu hari nanti

 Laju betul mak mertua sarung cincin

 You all jangan main main, hantaran 17 vs 43 kottt ! ni dari pihak perempuan

 dari pihak lelaki

 Muka muka sebelum bahagia

 Abah hebat ! 
 Doa selepas dihijab kabulkan ! Alhamdulillah

 Suka kau kak dapat kawen awal . hahaha jeles !

 What is wrong ? 

 Tanpa mereka siapalah kami 6 beradik

 besan meet besan 

 Baju aku telah diimport jauh dari Sarawak. Sebenar nya hadiah dari abang ipar to kakak ipar. Tapi aku yang pakai.

cincin + gelang dari #onme (online shopping) tema hari itu Mr.Misai 

pari pari 

SELAMAT PENGANTIN BARU KAKAK ! 

SAYA SAYANG ANDA ! 
JANGAN LUPA SAYA !
SEMOGA BAHAGIA ! 
JADI ISTERI SOLEHAH !
SILA BELAJAR MASAK !

aku update blog sebab test market analysis esok cancel. 
kbai uolls :)

Thursday, 14 March 2013

DIMULAKAN DENGAN BISMILLAH :)


assalamualaikum to all, hello all, hi all ! OYEAHHHH ! I almost forgot about my own blog until some of my classmate talk about their blog. OMG ! I still have my own one :) lucky me, I still remember my password and I still know how to use it. It takes a long time ago since my last entry, last 2 years if I'm not mistaken.  Thank you Allah for the new me.

this is me , to those who have forgotten me 

my name is IFFAH SYAHIRAH BINTI MOHAMAD NAZLI, 20 

I was like promoting myself all over again. Hello there, just call me Iffah or Syahirah. I'm turning 20 this December. First year of Estate Management's student at University of Malaya. Estate agent to be, In Shaa Allah.

P/S : I already have a brother-in-law
haha, wait for my next entry yaa 

the only sister I LOVE HER much 

P/S : I'm improving my english skill, writing and also speaking :'(

Friday, 16 December 2011

lunch yang sangat comel bersama MEREKA !

Assalamualaikum ALL.....

IFFAH SYAHIRAH BINTI MOHAMAD NAZLI

gambar ni sesape pon takleh komen..nnti dosa..kalau nak puji sgt dialu-alu kan okeyy..

yang tak pepasal g tulis name penoh dengan letak gambar ni kenape ? saket dah ? demam ? #HAHAHA xde lah . saje je . suke2. just wanna show off . my name is great. thanks abah & mak..

kembali kepada tajuk asal <-- makan tengahari
STORY BEGIN : hari ini hari JUMAAT <-- penghulu segala hari..my class start at 9 till 12noon..sooo sleepy , lapaQ , mmg tak focus lah mase Law tadi..
then balik baru teringat yg my pencil case tinggal kt BK mase kelas IT tadi..alang2 tu aku dgn ain pon tompang jelah fatimah balek naek kereta as ktorang pon maleh nak jalan balek kolej..

nak dijadikan cerita tetibe fatimah ajak ktorg g lunch kat lua ? then ain teros je cakap NAK. dgn pnoh excited nye..tapi kitorg tak lupe budak comel lagi sorang tu yang dah blek kolej > amal <
mmg tak kan lupe..balek kolej dulu amik amal..walaupon sebenarnye amal dah lunch kat cafe..
p/s : nama fatimah, amal dan ain tu boleh di klik tok berkenalan
iffah : kita makan kat bangsar.devis nak tak ?
fatimah : i tak kisah
ain : makan mane2 je..

okeyyyy..fatimah pon g lah bangsar..sampai je jalan maarof.huhhhh ! ! ! tak snggop nak cakap..jemmm ! mmg tak de tmpat langsong nak park kereta..tak kan nak park kat rumah org lak kan..nak pusing2 dalam tu cari car park ponn susah..mmg jemm giler..as time tu mmg lunch hour pon..saje cari pasal kan..rase lah..pusing2 kat situ nak dekat sejam kot..perot pon dah merengek dah ni..kecuali amal erk ?

selepas dekat sejam buang minyak kereta + buang mase cari parking,,ktorg decide jelah nak g makan kat mid valley..mcm kelakar pon ade.aku dah excited nak makan kat bangsar..

smpai kat mid valley sume parking full ! ! ! 
nampak tu ? FULL je sume..

then fatimah pon masuk jelah kat A walau pon tulis kat situ FULL..mmg kepala aku , ain , amal , fatimah boleh teleng nak cari parking kat situ..sume kepala stok toleh kiri toleh kanan laju2.. #HAHAHA . ktorg sampai je kat mid tu kol 1:40 mcm tu lah..cari2 parking tgk2 dah kol 2lebih..patotlah perot aku pon mngalah kan orang nak terberanak..tgk fatimah pon dah penat nak drive..
@mal ckp die nak drive..sume org tak sggop..sian kaw mall.wekk :P

lastly dapat gak parking,,maen selip je mane2
tengok lah tu..rezeki Allah bagi di atas kesabaran kitorg mnunggu,,teros dapat park depan pintu kaw !

okeyyy..jom makan ! ! ! ! ! fatimah pon dah lapaQ giler = penat drive..

iffah : nak makan dekat mane ?
fatimah :food court gardens..
ain :okeyyy
amal : ( diam je,,perot dah kenyang leh citer lah )

sampai je kat food court tu,,nmpak mcm hamba giler..takde nafsu aku nak makan dekat situ..aku cancel je mkn situ..tp tak tau lak nak makan kat mane..

comclusion : makan kat KFC

punye lha jalan jaoh2 + lame2 + penat2..makan kat KFC jeee..tetibe mase beratur nak beli KFC tu parents fatimah kol soh amik parents fatimah dekat lrt asia jaya as parents fatimah baru balek dari indon..

iffah , ain , amal : what ? ? ?

conclusion : bei bungkus jelahhh..

amal yang tadi nye dah makan ikan keli pon turut beli jugak

then balek jelah..
amal berebut nak dok depan..

 perempuan dengan camera mmg tidak dapat dipisahkan

 sempat lah jugak nak tgk sambutan MERRY CHRISMAS di mid valley

 motif ? ? ? baju same dengan pokok..

 sedih tidak dapat meraikan chrismas kat kmpong bersama tersayang..

puteri - puteri 

 penyambut tetamu

fairy tail..fatimah is soooo comel lah


 eating while driving <-- bad attitude..kesian fatimah,,lapar sgt..

 seeeee?? pakai satu tgn je.nasib tak pakai back hand..
 yang ini tak memasal..



 amal memang tak nak kasi aku masuk dlm gmba

 KAMI ! ! ! !

SEEEEEE ? ? ? lastly makan kat bilik amal jelah..lepas makan tido..yeyyyyy..

Tuesday, 13 December 2011

aku memang comel pon <--- mak aku cakap

assalamualaikum All.......

HAHAHAHAHAH..xde niat pon nak update blog malam ni..dengan kelajuan internet yang mengalahkan siput b*b*..tapi tgk amal update blog diyer tadi..sooooooooooooo..aku pon nak jugak ! ! !

maksud nye memang aku takde idea langsong tok entry kali ini..

just wanna share a new picture of me..


haaaaa???pic ni ain khalid yang snap..time kelas management yang sgt "best giler" 
aku tgh online facebook + tweeter + whtapp + skype(xd sape nak skype dgn saya lagi,,as awak dah xde dalam dunia ni)
hahahahahahaha..aku comel..xleh komen pape keyyyy..bukan aku yang cakap..MAK aku yang cakap..amal pon cakap.. my MR.J pon cakap jugak..hari2 diyer cakap..
saje je nak buat aku tambah sayang dekat diyer..thanks Allah..

setiap ciptaan tuhan memang cantik kan.??
tiada bandingan nye..

SELINGAN :
aku nak cakap pasal my changes lately ni..aku ade la jugak cite cikit dekat amal..then nak dijadikan cerita aku post something on facebook last 2 night..then ramai giler lak yang like.60 lebih kot yg LIKE status aku mlm tu.nasib baek lah post tu bende yg baek..kalau tidak bertambah dosa2 ku pada malam tersebut..

then,,ade sorg mamat ni komen kat post tu..and komen tersebut sgt tidak memberi semangat ,tambah mngutuk ade lah..aku malas nak gadoh2 dgn bdk tu..
sooooooooooooooo???kepada engkau yang dimaksudkan..kaw ade cermin tak kat rumah??tak pon dekat bilik kau tu??of coz lah ade kan??sooooo...cermin lah diri tu dulu keyyy...no komen..

p/s : malam ni aku buat pertama kali nya turun cafe pakai tudung sarung a.k.a tudung indon..pinjam mak punye..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Wednesday, 30 November 2011

SEMUANYA BERKAITAN DENGAN AWAK !

assalamualaikum you all..


fuhhh ! ! ! dah berhabuk lah blog aku ni..hahah.dah lame xupdate.and for your information mmg blog ni, aku buat semate-mate nak dapat title BLOGGER je pon.hahha..okeyyy..hari ni sebenarnye mmg xde mood langsong nak update blog ni..sebab SAYA SAYANG KAT AWAK lah saya sanggop korban kan mase tido saye untok mengahadap lappy amal ni haaa??

wahhhhhh...comel nye aku tido...


dah la petang ni xde kelas..mmg syok lah kalau dapat sambong tido lagi..hujan lak tuuuu kan..haishhh..


okeyyyyy...sape awak yang saya maksud kan???


usya sini dulu jap..nakk add pon bolee.. sini3..klik jee

haaaaa??dah usya dah.??.okey..boleh sambung bace..actually..that girl tadi tu kakak aku lah..haishhh..nope ! BUKAN NIAT NAK PROMOTE KAKAK AKU..


haaa..ni lah my sis..memang masuk air dah niiii..


okeyyyy..lets compare sape lagi cun + lagi comel + lagi2 lah..


hahahahaha..tengok lah ni..aku lagi comel kan??kan3??yesss ! ! !xpe aku tahu..


kakak saye ade macam2 character yang tersendiri..kadang2 my sis boleh jadi ustazah mcm ni....


ustazah iffah syazwani..HAKHAK


kadang2 tu boleh jugak jadi cikgu mcm ni...


cikgu WANIE..kelakar lah my sis..


bile penyakit die dah sampai my sis bleh jadi mereng mcm ni lak...


huh..mmg giler lahh my sis ni..sawah padi pon batak jugak..


okeyyyy..time ni dye jadi pemandu pelancong kat melaka...



okeyyyy lah..memang dah terang2 dah pon entri kali ni nak promote my sis yang seorang ni..aku hanye ade die seorang sahaja kakak perempuan..dan aku xd adek perempuan..yeyyy..

sambung lagi lah..

kadang-kadang juge my sis ni boleh jadi mcm ni

ni dah over dose lah ni 

haaaaaa...yang ni penting ni..salah seorang calon abang ipa sayeeee..


aku tak kisah pon sesape nak jadi abg ipa aku..asalkan die ????? (ap2 jelah)

okeyyyy..dah masuk dalam ruangan PERASAN !
aku tau my sis syg kat aku..tapi my sis bertambah syg kat aku bile die nak aku sponsor hidop die..hakhak.. (kantoi) , bile my sis tgh kering (no money) haaaa??time nilah syg my sis kat aku bertambah = membuak-buak syg dan rindu die dekat duet aku..

cehhhhh..bajet aku kaye lak..haaaa??tu lah kaw..BOROS LAGI..susah cari aku jugak kan..LOL..

nasib baek aku SAYANG kaw..syg ketat2

yawwww  ! ! ! ! tgk la ni..ramai org kate kitorang kembar..

dan sebenarnye lagi ramai org ckp yang aku ni kakak , my sis tu adek..(itu sengal) mmg aku nak tumbuk je sape yg ckp mcm tu..lagi aku bengang kalau org cakap aku nmpk tue dari my sis..(nk makan kaki lah tu)

ahahaahaahaa..gmbar ni lepas my sis kene marah dgn abah sebab die nak g pertak tp tak bg tau abah..serve you right ! ! ! (tipu lah lg)

dah smpi sesi JELES MENGJELES..

ramai org syg my sis as die anak sulung,,ntah,,ramai org ckp anak sulung mmg slalu disayangi lebih..aku pon no komen lah pasal bnde ni kan..sebab tu aku jeles..weeee~~~

lagi aku jeles dgn my sis sbb die ade mmbe yang paling happening and happy go lucky..credit to ADUHAI n ALAHAI stafff...sumpah ! ! !  korg mmg best ever lah..nak jugak mmbe mcm korg..

ok..yang ade mate extra tu werd dan yg pakai baju happy tu aidil
(klik je kat name tu kalau nak kenal dgn dorg)

NAAK JUGAK LAH PROMOTE DAK2 ALAHAI + ADUHAI YANG LAEN

yang bertopi tuh rahsia (nnti kene kebas lak) ,pastu werd, then palek , dan juga aidil..

amboi ! ! !semalas malas aku nak update blog arini bole lak aku tulis panjang2 mcm ni..khas untok awak yang saya sayang sgt2 ! ! !

today : 30 NOVEMBER 2011

ITS YOUR BIRTHDAY MY SIS..

yeahhhh ! ! ! ni pon salah seorang calon abg ipar aku yg bagi..


 sebenar nye hari ini 30 NOVEMBER 2011 adalah ulang tahun kelahiran my sis ni..yang ke-19..hahaha..hampir ke-20..anda sudah berada dalam zon TUE..

ayat orang yang sudah lame tinggalkan subjek bahase melayu..after SPM..

awak perasan tak yang saya tak wish awak lagi..kat fb pon tak..text awak pon tak..itu makne nye saya merajuk dengan awak..
tapi saya bazirkan mase tidor saye semate-mate nak wish kat awak through my blog..(alang2 update blog skali..)

yukkkks ! ! !buruk giler aku edit..as aku bkn lah photo editor yg berbayar..


MY WISH :
1) HAPPY BIRTHDAY
2)MAY ALLAH BLESS YOU
3)JANGAN TINGGAL SOLAT eyhhh???
4)STUDY LEKLOK..(bkn senang nak jadi cikgu WANIE)

I WANT YOU TO KNOW THAT I LOVE YOU SO MUCH..
AS YOU ARE THE ONLY SIS THAT I HAVE..

IKHLAS DARI ADIK PEREMPUAN AWAK YANG TERSAYANG

GEMOK NYE AKU ! ! ! !
IFFAH SYAHIRAH BINTI MOHAMAD NAZLI SAYANG IFFAH SYAZWANI BINTI MOHAMAD NAZLI SANGAT-SANGAT